Soha ne dobjuk ki a túlérett gyümölcsöket

Gyümölcs

Egyre többen ültetnek gyümölcsfát a kertjükbe, mert így sokkal olcsóbb, mintha a boltban vásárolnánk meg a gyümölcsöket.

Persze előfordulhat, hogy annyi gyümölcsünk van, amit már nem tudunk megenni, de ezeket ne dobjuk ki, hanem hasznosítsuk őket. Ugyanis a barackból csinálhatunk finom házi lekvárt, vagy a túlérett gyümölcsökből főzethetünk finom pálinkát is.

Így lehet saját pálinkánk, aminek biztosan mindenki örülni fog, hiszen nagyon sokan szeretik ezt az erős italt. A pálinkás üvegekre is tehetünk szép címkéket, hogy tudjuk melyik üvegben mi van, és mikor készült.

Egyáltalán ne aggódjunk, mert a pálinkás címke ára nagyon kedvező, így nem kell számítanunk hatalmas kiadásokra. Amikor végre elkészül a saját italunk, akkor a vendégeinket is megkínálhatjuk vele, amire biztosan nagyon büszkék leszünk. Ezért ne dobjuk ki a túlérett gyümölcsöket, mert nagyon finom dolgokat készíthetünk belőlük. Hiszen nincs is annál jobb, mint amikor reggelire a saját lekvárunkat ehetjük pirítóssal, ezért megéri vele foglalkozni egy kicsit.