Relaxálj Székesfehérváron!

Amikor szeretnél egy tartalmas hosszú hétvégét, vagy kihasználnál néhány szabadnapot, egy relaxáló utazás a lehető legjobb, amit csak tehetsz. Székesfehérvár például ideális úti cél lehet számodra, különösen, ha mindig is érdekelt a magyar történelem.
A manapság dinamikusan fejlődő, számos változatos programmal és lehetőséggel váró Székesfehérvár az első igazi magyar városnak számít, mivel elsőként kapta meg az országban az önkormányzati jogkört, amit fehérvári jognak neveztek. I. Szent István idejétől a középkori Magyar Királyság egyik fővárosa volt, egyben koronázó város is, tehát kiemelkedő gazdasági és szakrális szerepe is volt. Ekkoriban épült a Nagyboldogasszony-bazilika, más néven királyi bazilika vagy főbazilika, ami korának egyik legnagyobb templomának számított egész Európában. A hatalmas épület sajnos a török korszakban gyakorlatilag teljesen megsemmisült, napjainkban már a pontos alaprajza sem ismert.

Székesfehérvár gazdag történelmét szimbolizálja az Országalma, ismertebb nevén a Fehérvári jog. Ez egy közel nyolcvan évvel ezelőtt állított vörösmárvány díszkút, ami ma is kifogástalan állapotban tekinthető meg a város egyik legfontosabb terén.
A Virágóra szintén a város egyik jelképének számít. Ez egy virágokkal borított „számlapból” és egy föld alá süllyesztett mechanikából álló látványosság, ami az év nagy részében mutatja a pontos időt és a dátumot.

Mivel Székesfehérvár népszerű úti célnak számít, az Apartman, szállás Székesfehérvár területén nem számít ritkaságnak, azonban a Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár az, amit mindenképpen érdemes kiemelni. Az Auchan áruház közelében lévő, minden irányból könnyen megközelíthető szállás Székesfehérvár egy új lakónegyedében, a Harmatosvölgyben helyezkedik el, egy új építésű ingatlanban. A másfél szobás, jól felszerelt konyhával, fürdőszobával és hálószobával rendelkező apartman rövidebb és hosszabb tartózkodásra is tökéletesen alkalmas. Vendégeinknek az ingyenes, korlátlan wifit, a sokcsatornás TV előfizetést és a légkondicionálást sem kell hiányolniuk természetesen.