Kosaras emelő, a magasban végzett munkák megkönnyítésére

emelőkosár bérlés

Az építkezéseken gyakran látni, ahogy a munkások a magasban dolgoznak, létrákon állva.

Épülethez támasztott vaslétrákon érik el a földtől sokszor öt-hét méter magasban lévő állványzatot, vagy az épület oromzatát. Ez a megoldás sokszor körülményes és időigényes, mivel általában, aki létrán áll az az egyik kezével kénytelen kapaszkodni. Arról nem is beszélve, hogy a szerszámokat sem lehet egykönnyen feljuttatni, miközben rajta állunk.

Amennyiben fel van állványozva a munkaterület, úgy könnyebb a dolgunk, azonban sokszor csak apróbb munkákról van szó és néhány helyen az állványozás nem is lehetséges. Gondoljunk csak egy közlekedési lámpa szerelésére. Sem a létrás, sem az állványos megoldás nem jöhet szóba.

Mégis, mi lenne akkor az a megoldás, ami univerzálisan megfelelő lenne a problémára?

Hát, persze, hogy a kosaras emelő bérlés. Ezen emelőszerkezetek okos műszerek, melyek kiválóan alkalmasak arra, hogy a segítségükkel a létráról nehezen elérhető helyekre is feljuttassák a szerelő csapatot, ráadásul a szerszámok is elférnek a kosárban, a dolgozók mellett és kényelmesen, két lábbal lehet normális magasságban dolgozni, immár a kosár által elért és lehetővé tett magasságban.

A legtöbb kosaras emelő általában valamilyen kisteherautó platojára van szerelve, vagy teljesen önjáró.

A kisteherautós kivitelnél érdemes megjegyezni, hogy csak olyan helyen képes dolgozni, ahova a teherautó is befér, mivel attól nem elválasztható.

Cégünk octopussy twin típusú emelője lánctalpakon közlekedik, így változatos terepre alkalmas, szinte bármilyen körülmények között. Minden sarkán van egy darab kitámasztó láb, mellyel a végső pozícióban letámasztva saját magát, rendkívül stabil lábakon áll. Emelési magassága mintegy tizenhét méter, azt azonban érdemes megjegyezni, hogy ugyanilyen oldalirányú kinyúlásra nem képes.

Kosarában két ember foglalhat helyet kényelmesen, így a szerszámokat is képesek magukkal feljuttatni a szerelési pontra. A terepviszonyok tekintetében érdemes némi előre tervezést eszközölni, mivel a kisteherautós kivitelnél nem biztos, hogy minden helyre kellően stabilan képes ráállni, így érdemes szakértőnk véleményét előzetesen kikérni, hiszen esetleg képesek ajánlani számunkra egy másik fajta kivitelű emelőt.

Az emelőgép kölcsönzés minden bizonnyal anyagilag sokkal rentábilisabb számunkra, amennyiben néhányszor van rá szükség, hogy a magasban végezzük ezeket a munkákat.
A legtöbb tíz-tizenöt méter magasságban biztonsággal elvégezhetőek a segítségével az olyan munkák, mint az épületek tetőzetének javítása, közlekedési lámpák, vagy elektromos kapcsolódobozok szerelése. Egyéb, magasfeszültségű kábelek szerelése. Természetvédelmi munkák, pl. madárles javítása, karbantartása.

Nézzen szét kínálatunkban és győződjön meg a saját szemével róla, hogy az emelőkosár bérlés jó módszer, amennyiben hasonló munkákat kell elvégeznie.


Hasonló cikk: Biztonságos munkavégzés akár 17 méteres magasságban is