Költözés, ami könnyebb, mint gondolná

Sokak életében eljön a pillanat, amikor ilyen vagy olyan események folytán kénytelen lesz új lakhelyet választani magának.

Jobb esetben ez nem egy kényszer, hanem egy új lehetőség, mert egyúttal azt is jelenti, hogy elkezdheti önálló életét, esetleg a szülőktől külön. Más esetben egyszerűen csak kinövik a régi lakot és szükség és lehetőség lesz újat, másikat keresni. Végső soron a költözés mindig új kihívásokkal, új élményekkel kecsegtet minket.

De azért egy költözést mindig érdemes előre megtervezni, hiszen nem várt logisztikai akadályok és buktatók szegélyezhetik a költözni vágyó ember útját.

Érdemes hát alaposan szétnézni, és néhány kritériumot figyelembe venni, amikor megtervezzük a költöztetést. Jegyzetbe vehetjük a szállítandó bútorok számát, s hogy ezek közül hány igényel kiemelt figyelmet a költöztető út során. Ilyen értékesebb tárgyak lehetnek például festmények, antik bútorok, egyéb személyes tárgyak, vagy éppenséggel a rázkódásra érzékeny elektronikai holmik, járművek vagy hasonló dolgok.

Némely költöztető cég például kifejezetten tud számunkra egyedi dobozt gyártani a költöztetendő bútorainkhoz. Ilyen többek között a ‘Visszük.hu’ csapata is, akik rendkívül nagy tapasztalatra tettek szert az elmúlt évek során a hasonló jellegű szállítások terén. Gépparkjuk is jelentős, a kisméretű – személyes tárgyak – költöztetéséről kezdve van a flottájukban a legnagyobb méretű Iveco kisteherautó, amellyel garantáltan szinte minden méretű bútor elpakolható és szállítható.

A költöztetés sok esetben a fővárosból vidékre vagy épp ellenkező irányban történik. Ehhez is kell némi tervezés, s mi magunk is sokat tudunk segíteni, hogy ha előre megrendeljük a szolgáltatást.

A költöztetés Budapesten nem igényel különösebb programozást, ám előfordulhat, hogy a címek jellegéből adódóan szükség van olykor behajtási engedélyre, vagy különleges parkolási igazolásra, pláne, ha a költöztetés olyan időszakban történik, amikor az autós forgalom ki van tiltva a területről. A fővárosban számos esetben nagyon gyorsan kell költözni, így ezt mindenképpen érdemes felkészült és rátermett szakemberekre bízni.

A tervezés során kérhet egy, kettő vagy akár több rakódot is az elvégzendő munka számára, ám valószínűleg az adott munkát érdemes előzetesen egyeztetni, így a visszük.hu csapata a szükséges izomerő mennyiségét is meg tudják határozni. A visszük csapata régóta fix bejelentett gárdával dolgozik, így egy összeszokott csapat fog a költöztetésen dolgozni. Ez nem elhanyagolható tény, mivel így a munka is gördülékenyebb, gyorsabb és – ami még fontosabb – biztonságosabb.

A vidéki költöztetésnél a megtett táv is fontos lehet számunkra, mert amíg Budapesten a cégek általában nem számolnak fel kilométer díjat, addig a vidéki utaknál ez több, mint valószínűleg valamennyi költséget fel fog emészteni.

Mivel nem költözünk sokszor, így nagy valószínűséggel mindenki szeretné, ha ez az esemény különösebb problémák nélkül menne végbe és mindenki örülne az új helyén, a régi bútorai között. Válasszon hát bölcsen a költöztetők közül és szánja rá az időt, hogy alaposan megtervezze élete nagy eseményét.